RespijtdagZorgen voor een ander is vaak vanzelfsprekend, maar dat wil niet zeggen dat het ook gemakkelijk is. Om even eruit te zijn en te ontspannen organiseert ZoSamen dinsdag 11 augustus voor mantelzorgers uit Zoetermeer een Respijtdag. Dit jaar bestaat dat uit een bezoek aan museum de Voorde in Zoetermeer.

Wil je even een adempauze van de dagelijkse zorg voor je hulpbehoevende ouder(s), chronisch zieke partner of kind met een beperking? Als geregistreerd mantelzorger, ben je van harte welkom voor dit ontspannende en veilige museumbezoek waar je diverse tentoonstellingen kunt bekijken. Met name de tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’ zal een feest van herkenning zijn, met voorwerpen, mode, muziek en televisie uit vroeger tijden en iconen van alle generaties, van het Tientje van Lieftinck tot het korset dat Anita Doth droeg in de videoclip ‘No Limits’.

Natuurlijk is er koffie of thee met taart en worden de mantelzorgers getrakteerd op een picknick-lunch. Er is ruimte voor ontmoeting op veilige afstand, ook met de coördinatoren Mantelzorg van ZoSamen. Museum de Voorde zit in het Stadshart van Zoetermeer en is goed bereikbaar met auto of openbaar vervoer.

In verband met de RIVM-richtlijnen en omdat mantelzorgers zorgen voor een kwetsbare doelgroep vindt de respijtdag plaats in kleinere groepen in twee tijdvakken. Eén in de ochtend van 9.45-12.30 uur en in de middag van 12.45-15.30 uur.  Mantelzorgers betalen een vaste eigen bijdrage van € 5,50 per persoon voor de respijtdag.

 

Aanmelden en meer informatie

Deze dag is bestemd voor geregistreerde mantelzorgers in Zoetermeer (www.zosamen.nl/aanmelden). Kijk op de website van Zosamen voor meer informatie en hoe en wanneer je je aan kunt melden voor de respijtdag.

-advertenties-

-goede doel-