Sam actieSam Vreugdenhil (11 jaar) behaalde woensdag 8 juli zijn streefbedrag van 10.000 euro voor zijn actie ten behoeve van het ALS-fonds. Uit handen van Martina en Arie Schut van Schut&partners bewindvoering, ontving hij twee cheques met een gezamenlijke waarde van 3002 euro om dit te bereiken. 

Sam actie2Het idee van een actie kreeg Sam eind 2019, nadat een juf van zijn school de diagnose ALS kreeg. Na enig speurwerk op internet over de ziekte, komt hij erachter dat deze nog niet te genezen is. Hij realiseert zich dan pas goed wat dit voor de juf inhoudt, waarna hij besluit een inzamelingsactie te houden. ”Ik hoopte daarmee toen 100,- op te halen”, vertelt Sam. Daar had hij welgeteld één dag voor nodig en de donaties bleven binnenkomen. De teller liep op tot ruim 5000 euro. Een nieuw plan borrelde inmiddels op, een loterij met mooie prijzen. Sam benaderde zelf ondernemers die vaak bereid waren een prijs te doneren. Met verkoop van lootjes haalde hij een bedrag van 2002,- op. Dit zorgde ervoor dat het totaalbedrag tot dat moment opliep tot 7000 euro.

Martina Schut: ”Een vriendin doneerde een prijs voor de loterij en vertelde mij over de actie, en uiteraard ook over Sam. Ik wist gelijk dat wij als onderneming daaraan mee wilden werken. De winst die onze onderneming maakt geven wij via goede doelen weer terug aan de maatschappij. Wij hebben toen toegezegd de opbrengst van de loterij te verdubbelen, en te verhogen met 1000,- zodat hij zijn streefbedrag van 10.000 euro kon behalen” vertelt Arie Schut. Zij verraste Sam met het nieuws tijdens een 12 uur durende radiomarathon bij Foute-Radio.
“Toen we dit nieuws kregen hebben we als team echt een traantje gelaten,” vertelt Angelique, moeder van Sam.

Sam die inmiddels door het ALS-fonds is gevraagd als jeugdambassadeur, is alweer druk bezig met de volgende actie. Deze wordt landelijk opgezet door het fonds en door de ambassadeurs gepromoot. De link naar deze actie is : https://www.alswehetlevenvieren.nl/actie/sam-vreugdenhil

-advertenties-

-goede doel-