0232CD54 FCF3 48CF 86B2 F12B239C7C83De jonge Zoetermeerse zanger Benjamin van Waaij (16 jaar) heeft vrijdag 26 juni zijn eerste single inclusief een videoclip uitgebracht. In het Engelstalige nummer ‘This is me’ bezingt hij wat maatschappelijke druk met hem doet, en hoe hij omgaat met verwachtingen.


Benjamin: ”Als jongere voel je best veel druk van buitenaf, druk van school en huiswerk, maar ook je sociaal leven dat tijd en aandacht vraagt”. Zeker dit jaar waarin hij ook nog eens examen deed, moest hij zoeken naar een goede balans tussen al die verplichtingen. “Altijd terug kunnen vallen op je familie en goede vrienden is een onmisbare kracht”, volgens Benjamin.


Familieproject

Het hele proces van de single en het maken van de clip deed hij samen met zijn familie. Benjamin schreef zelf de tekst en maakte de muziek. Zijn moeder hielp om de tekst goed in het Engels te verwoorden, de single nam daarna hij op in zijn thuisstudio met zijn broer Luuk achter de knoppen. Luuk is ook verantwoordelijk voor het camerawerk van de bijbehorende videoclip. Benjamin: ”In de videoclip heb ik bewust gekozen voor een blanco achtergrond, laat ik vooral mijzelf zien, waarbij de focus ligt op de boodschap van de tekst”.


Wat volgt er nog

186C70F1 4215 4AC6 BBB4 9AFE29234A3C copy copyDe jonge zanger gebruikte de tijd die vrij is gekomen door gecancelde optredens, voor het schrijven van nieuwe nummers. Inmiddels heeft hij er al een paar op de plank liggen. Wanneer hij deze uitbrengt, ligt een beetje aan de reacties die komen op deze single. “Dit wordt een periode van uitproberen, zoeken naar wat bij mij past en wat muziekliefhebbers graag willen horen”, spannend dus, volgens Benjamin. Hij heeft inmiddels via diverse platforms vooral positieve berichten binnen gekregen, en herkenning van jeugdige volgers. Zijn toekomst hoopt hij vooral in de spotlights door te brengen. Waarbij een vol Ziggodome een droom is waar hij naartoe werkt. Op weg daarnaar toe blijft hij zanglessen volgen bij de talentenklas bij Babette Labeij, is hij actief op social media platforms en vlogt hij.


TV-Wereld

Benjamin: ”Een plekje bemachtigen in de tv-wereld is best moeilijk, die wereld is niet groot”. Zijn keus om als vervolg opleiding Mediamanagement te gaan doen, is een bewuste keus. Want of de toekomst hem voor of achter de schermen brengt, maakt hem niet uit zolang hij maar in ‘het wereldje’ kan werken.

Tekst:Monica Lausberg


-advertenties-

-goede doel-