fietsklim buytenparkStichting Fietsklim Zoetermeer heeft grootse plannen om een fietsklim rond SnowWorld aan te leggen, waar fietsers kunnen oefenen met echte hoogteverschillen. Een ambitieus plan, maar Stichting Kwaliteitsteam Buytenpark wil dit niet ten koste laten gaan van het nabije natuurgebied.


Fietsklim Zoetermeer is een actie gestart om geld bijeen te krijgen voor een ontwerp van de fietsklim. Fietsers in de Randstad zijn nu veroordeeld tot heel veel vlak terrein en af en toe een matige klim zoals in de duinen. De stichting wil sportief, recreatief fietsen in Zoetermeer en wijde omgeving promoten en denkt dat een klim naar serieuze hoogte hierbij een stimulans zou zijn. De piste van Snowworld meet 70 meter, dit zou een serieuze klim zijn voor de wielrenners, met een prachtig weids uitzicht als beloning.

 

Niet ten koste van het Buytenpark

Stichting Kwaliteitsteam Buytenpark zet zich al jaren in voor de kwaliteit van het Buytenpark als natuurgebied en staat niet meteen te springen bij de gedachte dat er weer iets nieuws gebouwd moet worden in het natuurgebied. Het plan zou wat hen betreft wel gecombineerd kunnen worden met eerdere plannen om SnowWorld meer te laten opgaan in de omgeving. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door om de skihal heen hoge bomen te laten groeien tot ongeveer 40 meter. De skihal wordt op die manier meer onderdeel van het landschap.
Kwaliteitsteam Buytenpark heeft als uitgangspunt dat alle ontwikkelingen in de natuurbestemde delen van het park in het belang moeten zijn van ‘de ruimtelijke, landschappelijke en ecologische kwaliteiten die bepalend zijn voor de identiteit van het Buytenpark’.

-advertenties-

-goede doel-