corona virusBij Zorgcentrum WZH Oosterheem zijn meerdere besmettingen van bewoners en medewerkers met COVID-19. Het zou gaan om in totaal 20 besmettingen. Alleen bewoners van de 4e etage kunnen op dit moment bezoek ontvangen, volgens de richtlijnen van het RVIM, de andere etages zijn gesloten.

Familie van bewoners heeft te horen gekregen dat 11 bewoners besmet zijn, op verschillende etages, hiervan is één bewoner opgenomen in het ziekenhuis. Negen medewerkers van het zorgcentrum zijn besmet met het virus. Betrokkenen meldden dat in één nacht twee bewoners zouden zijn overleden aan de gevolgen van het longvirus.

Yvonne van Staveren, manager communicatie & PR van WZH, bevestigt de COVID-19 besmettingen. Zij schrijft: “Vanwege de privacywetgeving kunnen wij niet ingaan op uw andere vragen”. Verder geeft zij aan dat WZH het belangrijk vindt dat bewoners van etages die geopend zijn op een verantwoorde manier bezoek kunnen blijven ontvangen. Op dit moment is dit alleen de vierde etage. Zij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM, GGD en Verenso.

-advertenties-

-goede doel-