20200626_19144.JPGVolgens de planning gaat het buitenbad in het Van Tuyllpark zaterdag 18 juli, de eerste dag van de zomervakantie open. De buitenbaden zijn dan gereed en er zullen noodvoorzieningen, Dixies, staan voor toiletten, volgens Ruimtemakers Architecten, die het complex op dit moment bouwen.

Het is op dit moment nog niet mogelijk om kleedkamers en douchegelegenheid te realiseren bij het zwembad, ook vanwege de coronamaatregelen. Roger Martens, Ruimtemakers Architecten: “We zullen 5 tijdelijke toiletten, in de vorm van Dixies, plaatsen op het terrein. Deze worden extra schoongemaakt, volgens de coronarichtlijnen. Uiteraard kan een zwembad niet zonder toiletten.”

Deze zomer zullen drie buitenbaden acht weken lang open gaan voor publiek: een groot rond bad met een fontein, een langwerpig zwembad en een kleiner bad. De openstelling is afgesproken met de gemeente en deze datum gaat gehaald worden, volgens Ruimtemakers Architecten.
De ingang van het buitenzwembad komt aan de kant van Club Magnum, waar komende weken ook nog een ligweide gerealiseerd zal worden. Er wordt gestart met een maximum aantal bezoekers van 100 mensen, door de coronamaatregelen. De prijs van een kaartje voor het zwembad is nog niet bekend.

 

Bouw Wellness centrum

Roger Martens: “Op zijn vroegst eind dit jaar kan begonnen worden met de bouw van het Wellness centrum. Daarin komen verschillende wellness baden en thema sauna’s.” De pompinstallatie en waterzuiveringsinstallaties voor de nieuwe wellness staan nu tijdelijk in zeecontainers bij het buitenbad, later worden deze verplaatst naar het nieuwe complex.

Sweet Lake Wellness wordt een modern complex met veel mogelijkheden voor de bezoekers. Het gebouw wordt 3 verdiepingen hoog, maar krijgt geen kelder omdat dit te kostbaar is. In het meest gunstige geval zou eind 2020 al begonnen kunnen worden met de bouw van het complex, als alle benodigde vergunningen rond zijn.

 

Zorgen Zó! Zoetermeer

Marijke van der Meer van Zó! Zoetermeer vroeg zich, na berichten in kranten en social media, af of het zwembad open zou gaan zonder voorzieningen van toiletten. Dat blijkt nu niet het geval te zijn. Zó! Zoetermeer wil hierover maandag tijdens de raadsvergadering vragen stellen aan het college.

-advertenties-

-goede doel-