Afbeelding Diploma UitreikingWethouder Jakobien Groeneveld overhandigde vrijdag 26 juni op stadsboerderij de Balijhoeve de laatste kinderen die meededen aan het project Paardenmaatje, hun diploma. Dat zij hun diploma uit handen van de wethouder kregen was een enorme verrassing.


Project Paardenmaatje is een initiatief van Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden en Caren Wildering van Coach and Care’n Paardencoaching. Wethouder armoedebeleid, Jakobien Groeneveld is vanaf de start betrokken geweest bij het project en draagt het een warm hart toe. Tijdens het project doen Zoetermeerse kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen meer zelfvertrouwen op en leren zij weerbaar te zijn door het werken met paarden. Groeneveld vindt het belangrijk dat hier bij kinderen zo vroeg mogelijk mee gestart wordt.
Caren Wildering is erg blij met de belangstelling die het project krijgt. “Er is een grote behoefte aan projecten als Paardenmaatje. Helemaal nu veel kinderen door corona lang thuis hebben gezeten. ik merk dat ze enorm worden gesterkt in hun zelfvertrouwen als ze met een paard aan de slag mogen. Zelfs leerachterstanden krijgen de aandacht in het weiland. Zo zijn er al sessies geweest waarin we hebben gerekend en gespeld. Ook hiermee groeit hun zelfvertrouwen."


Nieuwe ronde

Inmiddels hebben tachtig kinderen via Leergeld bij Wildering een coach-traject gevolgd. Door de grote belangstelling zal Stichting Leergeld ook in het nieuwe schooljaar doorgaan met het project. Kinderen die nu nog op de wachtlijst staan, of zich nog niet eerder hebben aangemeld komen hiervoor in aanmerking. Wilt u meer informatie over het project en de voorwaarden? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bezoek www.coachandcaren.nl

-advertenties-

-goede doel-