Foto Michel Bezuijen 289 KbHij moet nog een paar maanden wachten, maar Michel Bezuijen, per 1 oktober de nieuwe burgemeester van Zoetermeer, kijkt er naar uit om hier aan de slag te gaan. “Het is een stad met ambitie, toch mooi de 3e stad van Zuid-Holland. Dat trekt mij.”

Tijdens de extra vergadering van de Zoetermeerse raad, donderdag 18 juni, zat Michel Bezuijen zenuwachtig thuis. “Het is toch één van de spannendste momenten van je leven en er was absoluut niets zeker. Ik ben 10 minuten vóór de bekendmaking in de raad gebeld en kon toen nog snel wat familieleden en mensen van de gemeente Rijswijk inlichten.”
De nieuwe burgemeester van Zoetermeer groeide op in Amsterdam – ‘als ik echt vermoeid raak komt die Amsterdamse tongval wel weer een beetje tevoorschijn’- en was de afgelopen 7 jaar burgemeester in Rijswijk. Bezuijen: “In Rijswijk heb ik geleerd wat het betekent en vraagt om burgemeester te zijn. Het is geweldig, maar wel iets wat je 24/7 bént. Ook als je rustig op straat loopt, blijf je de burgemeester van de stad en wordt je door inwoners aangesproken. Ik vind het ook heel belangrijk om met mensen zélf te spreken en te horen wat zij er van vinden.
Ik kijk er echt naar uit om in Zoetermeer burgemeester te worden en wil hier ook zo snel mogelijk komen wonen. Maar eerst maak ik het burgemeesterschap in Rijswijk natuurlijk goed af.”

 

Prachtige stad

“Veel oud burgemeesters van Zoetermeer wonen nog steeds in de stad, dat zegt veel over de kracht van Zoetermeer”, aldus Bezuijen. Een lievelingsplek heeft hij nog niet, al noemt hij in één adem al verschillende mooie plekjes op, zoals de Dorpsstraat, rond het Noord-Aa en het Stadshart. “Zoetermeer heeft een heel groene uitstraling en het is een heel complete stad. Je hebt hier vrijwel alle voorzieningen.”
Hij is al goed bekend in de regio, als Rijswijks burgemeester heeft hij natuurlijk veel overleg met alle burgemeesters in de regio. “Er zijn zeker ook veel overeenkomsten met Rijswijk. Je ziet dat Zoetermeer nu echt volwassen wordt als stad. Wat me ook opvalt is dat heel veel Zoetermeerders zeggen dat ze hier met veel plezier wonen en werken. Het is een fijne stad, mét ambities om groter te groeien bijvoorbeeld.”

 

Uitstekende samenwerking

De samenwerking met burgemeester Aptroot is altijd uitstekend geweest. Bezuijen: “We werden ongeveer tegelijkertijd burgemeester, ik in Rijswijk en Aptroot in Zoetermeer. Daar heb ik heel veel aan gehad, we zijn die hele periode veel samen opgetrokken.”

 

Sportief

Ontspanning zoekt Michel Bezuijen in sport, even lekker hardlopen of fietsen helpt om het hoofd leeg te maken. “Zoetermeer is ook echt een sportieve stad. En een fietsstad! Er zijn prachtige fietspaden en veel mogelijkheden om er op uit te gaan. Het is belangrijk om fit te blijven en voldoende te bewegen, daar ga ik dan ook zeker mee door.”
De sportieve burgemeester is dan ook vast van plan niet alleen het startschot te gaan geven voor één van de Zoetermeerse sportieve evenementen, maar zeker ook een keer mee te doen. “Een halve marathon zit er nu even niet in, daar moet ik echt voor gaan trainen. Maar ik wil er zeker voor gaan om op één van de afstanden mee te lopen!”, besluit Michel Bezuijen.

-advertenties-

-goede doel-