windmolen 2De gemeenteraad vraagt inwoners naar hun mening over de Regionale Energiestrategie (concept RES). Hierin staan onder andere alternatieven voor aardgas, maar ook hoeveel de regio kan bijdragen aan duurzame elektriciteit. Woensdag 8 juli 2020 is er een digitale inwonersavond.

De gemeente Zoetermeer onderzoekt momenteel hoe de overstap naar duurzame energie gemaakt kan worden voor zowel aardgas als elektriciteit. Zoetermeer werkt hiervoor onder andere samen met een aantal andere gemeenten aan een Regionale Energiestrategie (RES).


De Energiestrategie heeft invloed op iedereen in Zoetermeer. Er wordt bijvoorbeeld bekeken wanneer en hoe wijken van het aardgas afgaan en of er in Zoetermeer plaats is voor windmolens en zonnepanelen. De gemeenteraad wil daarom graag weten wat inwoners van deze RES vinden en welke ideeën en/of zorgen zij hierover hebben. Alle documenten zijn in te zien op www.zoetermeer.nl/res.  Reageren kan tot en met 28 juni 2020. De raad neemt de reacties mee bij de behandeling van de RES in de gemeenteraad.


Digitale inwonersavond

De raad organiseert daarnaast een digitale inwonersavond over de RES op woensdag 8 juli 2020. Inwoners kunnen die avond hun ideeën bespreken met leden van de gemeenteraad. Ook krijgen zij een toelichting op het proces tot nu toe. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan tot en met 28 juni 2020 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-