20200612 19119Project Cadenza 2 is gelegen aan de Italiëlaan, tussen Casa Italia, de spoorbaan en de Hoogvliet bij Cadenza 1. Hier komen woontorens van ongeveer 70 meter hoog, met in totaal 160 appartementen. 60 tot 80 van deze appartementen zijn speciaal bedoeld voor jongeren.

Het college zal nu een ontwikkelaar selecteren die een ontwerp voor de locatie zal opstellen. De raad is al in 2018 akkoord gegaan met het plan om hier woningen te realiseren, maar het bestemmingsplan van de locatie moet nog wel aangepast worden. In deze fase van het project is er geen samenspraak, dit wordt opgestart wanneer de ontwikkelaar geselecteerd is. Wel worden de omwonenden geïnformeerd over de bouwplannen.

Wethouder Paalvast: “Er is een enorm tekort aan woningen en we denken dat juist de binnenstad heel goed geschikt is voor verdichting en hogere gebouwen. Dan kunnen de in de wijken buiten het centrum meer laagbouw neerzetten. We gaan ook hier voor kwaliteit, het wordt ook hier een markant gebouw dat gewoon mooi is.”

De verkoopprocedure van de grond en het selecteren van een ontwikkelaar start nu, de verwachting is dat de bouw kan starten eind 2021.

-advertenties-

-goede doel-