10 juni 2020 Uitreiking coronaspeljes D66 7D66 Zoetermeer heeft de mantelzorgers van Ontmoetingscentrum Carpe Diem Zoetermeer en Buytenthuis Zoetermeer in het zonnetje gezet. Deze ontmoetingscentra zijn een steunpunt voor mensen met dementie en hun mantelzorgers en in de centra worden dagactiviteiten aan mensen met dementie geboden.

De ontmoetingscentra zijn een aantal maanden gesloten geweest maar gelukkig zijn de activiteiten, in aangepaste vorm, in beide centra sinds 18 mei weer fysiek mogelijk.
“Natuurlijk hebben wij digitale ondersteuning geboden”, vertelt Marjon de Langen, activiteitencoach van de Vierstroom, “onder andere door nieuwsbrieven met tips en er was ook wekelijks telefonisch contact zowel met mantelzorgers als met bezoekers. Deze activiteiten werden door de mantelzorgers gewaardeerd maar ervaringen uitwisselen of steun vinden bij elkaar in de centra zelf is echt veel fijner”.

 10 juni 2020 Uitreiking coronaspeljes D66 4  10 juni 2020 Uitreiking coronaspeljes D66 5

 

Fractievoorzitter Gernand Ekkelenkamp: “We hoorden over het ‘Opstekertje’, een speldje dat is ontworpen door de Tinnen Roos. De gedachte hierachter is een lichtpuntje aan iemand uit te reiken die onmisbaar is in deze periode van corona. Mantelzorgers zijn altijd onmisbaar maar in deze tijden zijn ze vaak nóg meer bezig met de zorg voor hun naaste”. Twee mantelzorgers kregen de speldjes woensdag 10 juni uitgereikt, maar het speldje wordt ook bezorgd bij 140 andere mantelzorgers.

Wim Kokx, bestuursvoorzitter van D66 Zoetermeer, overhandigde twee boeketten aan de medewerkers: “Wij hebben respect voor de extra inspanningen die door jullie als zorgmedewerkers is geboden, dat verdient wat D66 betreft niet alleen applaus maar ook een prachtige bos bloemen voor de huiskamers in jullie centra.”
D66 is blij dat ze met dit bezoek aan deze specifieke groep ondersteuners haar waardering heeft kunnen uiten. Gernand Ekkelenkamp: “ We zouden het liefst alle mantelzorgers een hart onder de riem willen steken, want we realiseren ons heel goed dat zij het zwaar hebben door de coronacrisis”.

Foto ('s) door: Jeroen Stahlecker

Video door: Jacques van Herten, www.youtube.com/channel/

-advertenties-

-goede doel-