IMG 20190325 091124Studenten kunnen voorlopig nog niet terecht in de raadszaal om te studeren. Het Stadhuis-Forum gaat weer langzaamaan open voor bezoekers, maar studenten zijn nog niet welkom. Hier is wel grote behoefte aan, aldus raadslid Zamani van D66: "Niet alle studenten hebben de gelegenheid om thuis te kunnen studeren."

Wethouder Robin Paalvast noemt het openstellen van de raadszaal voor studenten 'wenselijk, maar helaas nu moeilijk te realiseren vanwege corona'. Het Stadhuis-Forum heeft een maximaal aantal bezoekers per ruimte en er is nu meer behoefte aan vergaderruimte in grote zalen vanwege de 1,5 meter afstand. Wethouder Paalvast tijdens de commissievergadering van 8 juni: "We moeten ons houden aan de RIVM richtlijn die nog steeds aangeeft zoveel mogelijk thuis te werken, en studeren. We willen de raadszaal zo snel als mogelijk is weer beschikbaar stellen voor de studenten."

Na een succesvolle proef met studeren in de raadszaal in 2019 werd in december vorig jaar besloten de raadszaal van woensdag tot en met zondag open te stellen voor studenten, om in stilte te komen studeren.

 

-advertenties-

-goede doel-