covid 19 5239417 1280Vanaf juni kunnen alle volwassenen met klachten worden getest. Zoetermeerders die zich willen laten testen op corona kunnen terecht op de testlocatie in Nootdorp, in het Van der Valk Hotel. Deze testlocatie zal worden uitgebreid om de toeloop te kunnen opvangen van iedereen die getest wil worden.


Naast de vaste testlocatie voor onze regio komt er ook een mobiele testunit die op meerdere plekken in de regio kan staan en bijvoorbeeld ook naar een uitbraaklocatie toe kan gaan. De mobiele testunit zal in gebruik worden genomen vanaf 8 juni, en dan allereerst in Naaldwijk en Leidschendam ingezet worden.
Mensen die getest willen worden, wat al kan bij lichte klachten zoals neusverkoudheid of hoesten, kunnen een afspraak maken via het landelijke telefoonnummer 0800-1202. De GGD vraagt mensen die voor een test komen om zoveel mogelijk met de auto te komen. Op de vaste testlocatie is een teststraat ingericht, mensen kunnen in de auto blijven zitten met het portier open.
Burgers die getest worden hoeven de test niet zelf te betalen. De test valt ook niet onder het eigen risico. De GGD kan deze kosten in rekening brengen bij de Rijksoverheid.

Coronagevallen
In Zoetermeer zijn 190 besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Twaalf personen zijn aan de ziekte die dit virus veroorzaakt overleden. Het totaal aantal in het ziekenhuis opgenomen patiƫnten is de afgelopen week met twee gestegen tot 51.

-advertenties-

-goede doel-