Met een applaus van de klanten en de uitbaters, gingen de terrassen op maandag 1 juni om 12.00 uur weer open. De laatste 10 seconden werden afgeteld en één eigenaar sprong een gat in de lucht. De terrassen stroomden rustig vol en de horecapleinen komen weer tot leven.

 

 

Maandag 1 juni, tweede Pinksterdag en de laatste afzetlinten worden bij de terrassen weggehaald. Bij het publiek is het ongeduld bijna voelbaar en het horecapersoneel staat er wat gespannen bij. Dan begint het publiek ineens hardop af te tellen tot het precies 12 uur is. Er klinkt applaus en gejuich, want dit is het moment waar veel mensen naar uit gekeken hebben: de terrassen gaan open.

 terras 2  terras 3  terras 5
 Linten verwijderen  Dansen van blijdschap  Publiek in de rij

 

Jochem Oostenbroek van Vrienden van de Burgemeester, ervaart dit als een grande opening 2.0 en Jamie-Lee van Kleef van Plein 23 is het wachten van 77 dagen geheel zat. Het publiek moet zich eerst melden bij het terras en de handen ontsmetten, maar niet veel later zitten zij aan de koffie en is het leven weer als van ouds. Tussen de tafels is veel afstand, maar aan de tafeltjes is het weer gezellig en ontspannen genieten. 

 terras 6  terras 4  terras 1
 Opgestapelde stoelen  Zitten met tussenruimte  Terrassen lopen weer vol

 

Kortom, een terrasje pakken kan weer.

-advertenties-

-goede doel-