hilkoHilko Folkeringa, directeur van het Stadstheater, ziet goede mogelijkheden om de eindmusical van groep 8 in het theater te laten plaats vinden. “Op school kan het nu vaak niet door de coronamaatregelen. Er is te weinig ruimte voor het publiek om dan voldoende afstand te houden.”

In de Grote Zaal van het Stadstheater zou afstand houden geen probleem zijn, aldus Folkeringa. “Vanaf 1 juli mogen we 100 bezoekers ontvangen in de zaal, dat is meestal wel genoeg voor een eindmusical. In de zaal kun je met 100 man publiek ruim voldoende afstand houden, dat is geen enkel probleem!”


Alle activiteiten en voorstellingen in het Stadstheater zijn afgelast voor de komende tijd, omdat het gewoon niet rendabel is om een concert of voorstelling te geven voor 100 man publiek. Folkeringa: “Voor een eindmusical verhuren we de zaal tegen minimale kosten, we maken hier dan ook echt geen winst op. Maar we dragen graag maatschappelijk ons steentje bij. De zaal staat leeg en we hebben de ruimte om er voor die kinderen tóch een onvergetelijke afsluiting van hun schooljaar van te maken.”


Scholen zouden tegen een sterk gereduceerd tarief de Grote zaal kunnen huren voor de prijs van de Kleine zaal. Hiervoor krijgen zij dan ook toegang tot de kleedkamers en technische ondersteuning van de musical voor wat betreft licht en geluid. Het Stadstheater is al in gesprek met twee Zoetermeerse scholen om te kijken of dit wellicht een goede oplossing kan zijn voor de eindmusical.

Foto: Directeur Folkeringa in de lege zaal van het Stadstheater

-advertenties-

-goede doel-