IMG 20200428 113647De Zoetermeerse bibliotheken zullen vanaf 25 mei weer open gaan. De overheid heeft aangegeven dat opening per 11 mei weer zou mogen, maar die snelle datum is voor de bibliotheek niet haalbaar. De komende twee weken zet de bibliotheek alles in het werk om veilig bezoekers te ontvangen.


Tijdens de sluiting heeft de Bibliotheek Zoetermeer zoveel mogelijk gepland en voorbereid voor de toekomst, maar er moet veel aangepast worden in de panden om ieders veiligheid te kunnen waarborgen. Zo zullen er onder meer vloerstickers worden aangebracht om de onderlinge afstand te handhaven, op bepaalde plekken in het pand wordt éénrichtingsverkeer aangegeven, er komen speciale mandjes waarmee het aantal bezoekers kan worden gemonitord en er is handgel voor bezoekers. Ook worden spatschermen en posters met aanwijzingen aangebracht. Teruggebrachte boeken worden gereinigd en gaan 72 uur in quarantaine.

De bibliotheek is er niet alleen voor boeken, dus ook de pc-werkplekken en studieplekken worden aangepast en de activiteitenruimtes zodanig ingericht dat men hier veilig gebruik van kan maken. Dit geldt ook voor de ruimtes voor het houden van spreekuren door de samenwerkingspartners. Om alles goed te laten verlopen zet de bibliotheek aangepaste werkprocedures en roosters in gang.

 

Bedankje voor Vrienden en donateurs

Als dank voor hun steun in de afgelopen periode, ontvangen alle Vrienden van de Bibliotheek en donateurs komende week een uitnodiging om als eerste weer boeken te komen uitzoeken. Ook de bibliotheek is hard getroffen door de coronacrisis, die bovenop de door de gemeente aangekondigde bezuiniging is gekomen. De bibliotheek is daarom bijzonder dankbaar voor de steun van het vriendenprogramma en de donateurs. Maandag 25 mei van 11.00 tot 13.00 uur is het Forum alleen open voor deze groep. Diezelfde dag vanaf 13.00 uur is iedereen weer van harte welkom in het Forum. De wijkbibliotheken Rokkeveen en Oosterheem openen volgens hun gebruikelijke openingstijd van 14.00 uur.

-advertenties-

-goede doel-