Samen met hun deelnemers heeft Tuingezel ‘Onze Anderhalve Meter’ ontwikkeld. Een mooie stok, gemaakt door mensen met dementie, waarmee je op een speelse manier de afstand tot een ander kunt bepalen.

onze anderhalve meter


Door het Coronavirus worden we gedwongen om een gepaste afstand tot elkaar te houden en terughoudend te zijn in de sociale en fysieke contacten die we tot elkaar hebben. Dat geldt voor alle burgers en dus ook voor mensen met dementie en de andere kwetsbare burgers, de doelgroep voor de dagbesteding van Tuingezel op de Stadsboerderij aan de Voorweg. Deze mensen zijn extra vatbaar voor het coronavirus.

Hoewel de dagbesteding van Tuingezel in deze periode officieel gesloten is, probeert Tuingezel er, samen met de deelnemers en hun familieleden, toch het beste van te maken. Met een creatief en inventief programma proberen de medewerkers van Tuingezel de deelnemers thuis te ondersteunen. Projecten zoals plantjes verpotten, vogelhuisjes schilderen, maar vooral ook samen zingen en in beweging blijven, geven in deze tijd kleur aan de dagen van de deelnemers van Tuingezel. Ook wordt er veel gewandeld in de mooie lentezon.

‘Onze Anderhalve Meter’ is ook te koop bij de Bouwhof in Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-