20200507 18864Fysiotherapeuten Debbie en Gilaine van Tim Fysiotherapie hebben donderdagmorgen 7 mei een sportief kwartiertje georganiseerd voor de bewoners van WelThuis Magnolia in Oosterheem en de peuters van Kern Kinderopvang.

Debbie: "Van bewegen wordt je blij en gezond! Wij proberen als fysiotherapeuten zoveel mogelijk mensen weer aan het bewegen te krijgen, bewegen is zó belangrijk, dan voel je je meteen weer een heel stuk beter!" Vanaf de balkons van Magnolia konden de ouderen meedoen, soms staand, soms zittend in een rolstoel. "Elke beweging is mee genomen", aldus Debbie, "Ook vanuit een rolstoel kun je nog veel doen!"

 20200507 18871  20200507 18875
Wethouder Ter Laak spreekt de bewoners toe Lekker bewegen in 't zonnetje

 

Zelf deed Debbie de oefeningen zittend op een stoel voor, zodat de deelnemers in een rolstoel gemakkelijk mee konden doen. Haar collega Gilaine demonstreerde alle oefeningen staand. Ook de kinderen van Kern Kinderopvang, die in de binnentuin vaak spelen, deden enthousiast mee met de bewegingen op de muziek van 'Mijn opa, mijn opa', 'Tulpen uit Amsterdam' en 'Even aan mijn moeder vragen'. Wethouder Ingeborg ter Laak kwam nog even langs om mee te sporten en de ouderen een hart onder de riem te steken.

De activiteit werd mogelijk gemaakt door een mooie samenwerking tussen Piëzo, Palet Welzijn, Welthuis Magnolia, Kern Kinderopvang en Tim fysiotherapie.

-advertenties-

-goede doel-