20200205 16201Door de Coronacrisis zijn mensen veel meer thuis en hebben dus ook meer te maken met hun buren. Dit zorgt voor saamhorigheid, mensen zorgen voor elkaar, maar kan ook voor conflicten zorgen. Omdat burenoverlast nu extra vervelend kan zijn, komt Buurtbemiddeling met een dagelijks crisisspreekuur.

Het lijkt alsof het normale leven even stil staat. Het is een onzekere - en voor sommigen een angstige tijd. Tegelijkertijd brengt deze tijd ook veel saamhorigheid. Conflicten worden even aan de kant gezet om voor elkaar te kunnen zorgen. Buren doen boodschappen voor elkaar en initiatieven ontstaan om onze kwetsbare medemens te helpen. 

Omdat we veel thuis moeten blijven, hoor en zie je elkaar meer dan gebruikelijk en dan kun je misschien minder van elkaar verdragen. Buurtbemiddeling kan dan een oplossing zijn.

Speciaal in deze periode organiseert Buurtbemiddeling van Kwadraad Maatschappelijk Werk een spreekuur voor inwoners van Zoetermeer. Iedere werkdag van 11 tot 12 uur is Buurtbemiddeling bereikbaar via T 088 900 4000.

Neem gerust contact op voor een adviesgesprek en om te overleggen wat je in jouw situatie kunt doen. Neem hier ook eens kijkje: www.kwadraad.nl/buurtbemiddeling.

 

Tips om het fijn te houden met de buren  

  • Als je weet dat je een klus gaat doen die geluidslast kan veroorzaken, laat dit dan de buren weten, zodat ze weten hoe lang het duurt. Hou rekening met thuiswerkende buren.
  • Realiseer je dat dat geluiden van dichtslaande deuren, harde muziek, blaffende hond, draaiende wasmachine of de trap oprennen, vaak ook goed te horen zijn voor de buren. Hou hier rekening mee.
  • Als je boos of ge├»rriteerd bent, nemen je emoties makkelijk de overhand. Wacht tot je rustig bent, voordat je de buren aanspreekt, dan komt de boodschap veel beter over. 

 

Foto: Vrijwilligster Marianne Solar en co├Ârdinator Buurtbemiddeling Beatrice van Tilburg

-advertenties-

-goede doel-