20200424 18517De speldjes voor de Bevrijdingswandeltocht op 5 mei waren al besteld, 250 speldjes met daarop 75 jaar vrijheid. Nu de wandeltocht van Sportief Wandelgroep Zoetermeer, het Gilde Stadsgidsen en Wandelspeciaalzaak Van Herwijnen niet door kon gaan, vonden zij toch een goede bestemming voor deze speldjes.


20200424 18513“Het speldje met 75 jaar vrijheid is natuurlijk alleen dit jaar te gebruiken”. Vertelt Dennie van Herwijnen, “Wij hebben daarom besloten om deze speldjes met een plant en wenskaart aan de ouderen te geven in de drie verzorgingshuizen: Vivaldi, de Morgenster en de Rozentuin.”


Vrijdag 24 april werden de speldjes, met een prachtige orchidee erbij, uitgedeeld. De organisatie ging met karren vol bloemen en speldjes langs bij de verschillende verzorgingshuizen, waar zij de speldjes dankbaar in ontvangst werden genomen. Don Braad, Sportief Wandelgroep Zoetermeer: “Wij hebben bewust voor de ouderen gekozen, enerzijds omdat er veel ouderen zijn die de oorlog hebben meegemaakt en anderzijds omdat zij vanwege het coronavirus afgesloten zijn van de buitenwereld en wij hun op deze wijze een hart onder de riem willen steken.”

-advertenties-

-goede doel-