online bieb hulpDe scholen zijn nu al een aantal weken gesloten. Met vallen en opstaan ondersteunen ouders hun kinderen met het schoolwerk. Meestal gaat dit goed, maar soms ook wat minder. De bibliotheek Zoetermeer wil ouders hierbij graag ondersteunen met de gratis online Bieb Hulp.

Bij de bibliotheek zijn ervaren leesconsulenten, maar ook docenten in dienst. Naast de directe ondersteuning aan de scholen, heeft de bibliotheek onderzocht hoe zij online hulp kan bieden bij het thuisleren, waarbij de privacy gewaarborgd blijft. Vanuit dit onderzoek is de gratis Bieb Hulp ontwikkeld. De bibliotheek richt zich daarbij op de drie belangrijkste vakken lezen, taal en rekenen. Via de Bieb Hulp kunnen kinderen lid worden van een leesclub waar leesplezier voorop staat. Een kind dat plezier in lezen heeft gaat dat vaker doen en wordt er vanzelf beter in. Een leesconsulent leest voor en er wordt samen gelezen. Na iedere sessie (30 minuten) lezen de kinderen thuis (een gedeelte) verder en krijgen ze af en toe een leuke verwerkingsopdracht mee. Bij een volgende bijeenkomst wordt er met elkaar over de inhoud van het boek gesproken.

Ook kunnen ouders via de Bieb Hulp gerichte hulp en uitleg aanvragen voor een grammatica-, spellings- of rekenprobleem. De Bieb Hulp docent legt geduldig de opgave uit en oefent deze samen met het kind.

Gratis online dienst van de bibliotheek

Aanmelden voor de leesclub kan direct. De andere diensten van de Bieb Hulp zullen vanaf 7 mei beschikbaar zijn.
Via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunnen hulpvragen gesteld worden.

-advertenties-

-goede doel-