Het coronavirus zorgt voor grote ontregeling in onze maatschappij. Zoetermeer Actief vindt het belangrijk om te horen hoe de jeugd deze crisis ervaart . In een serie interviews vertellen Zoetermeerse jongeren hoe zij omgaan met de maatregelen en wat voor hen de gevolgen zijn.

 

Vertel eerst iets over je zelf!

quintenIk ben Quinten en ik ben 7 jaar. Ik ben bijna jarig (1 mei) en dan ben ik 8 jaar. Mijn school heet het Zwanenbos en ik zit in groep 4S. De S is omdat ik op speciaal basisonderwijs zit.

Hoe hou jij contact in de corona crisis?

Ik bel met ze en af en toe ook videobellen. Heel soms ga ik met mama en mijn zusjes een stukje rijden en dan zwaaien wij naar oma. Ik mis mijn klasgenootjes wel, maar mama stuurt af en toe een foto naar de juf die zij dan ergens in zet (Schoolwapps). Daar zie ik ook foto's van andere klasgenootjes. Mama zei dat ze nu ook een app groep heeft met andere mama's van mijn klas.

Hoe breng jij je dagen nu door?

Ik begin met schoolwerk en mama helpt mij dan. Voor de rest speel ik veel in de tuin met mooi weer. Ik game en kijk TV soms. Ook ga ik met mama en mijn zusjes af en toe een stuk lopen of fietsen, bijvoorbeeld de berenjacht. We bakken lekkere dingen en spelen spelletjes. Ik doe mee met de gymchallenge, de filmpjes van Freek Vonk en van de Buitenwereld.

Wat vind jij van de maatregelen?

Ik mag nu veel minder naar buiten om naar vriendjes te gaan en kan mijn verjaardag niet vieren. Dat vind ik stom. Nu moet ik ook thuis werkjes van school doen en dat vind ik best verwarrend.

Welke gevolgen ondervind jij van de maatregelen?

Ik vind niet alles leuk. Ik wil graag weer buiten spelen met mijn vriendjes of dat we bij elkaar binnen spelen. Ik zou met papa en mama gaan kijken bij de motorcross, maar dat mag nu ook niet meer. Dit vind ik ook erg jammer, want ik wil graag zelf motor rijden. Ook vind ik het helemaal niet leuk dat wij de verjaardag van mijn zusjes niet konden vieren en ook mijn verjaardag niet. Mijn mama zou een Pokémon taart maken, maar gelukkig gaat ze een kleine taart maken en krijg ik wel een cadeau. Ook de verjaardag van mijn papa en nichtjes kunnen wij niet vieren. Ik mis mijn oma's ook en ik vind het jammer dat we elkaar niet meer veel zien. Ik vind het wel leuk dat ik nu niet meer veel naar school hoef te gaan.

Maak jij je zorgen over bepaalde zaken?

Nee eigenlijk niet. Ik wil nog steeds bioloog worden net als Freek Vonk. Misschien dat ik wel vaker mijn handen ga wassen. Ik hoop wel dat het virus snel voorbij is en alles weer is zoals het was.

Ik ben wel bang dat oma of opa het virus krijgt.

Wat is het eerste wat je gaat doen als de corona crisis achter de rug is?

Spelen met mijn vriendjes en een groot feest geven!

-advertenties-

-goede doel-