erasmus pubquizAfgelopen zaterdag organiseerde het Erasmus College een online pubquiz voor alle Erasmianen. Honderden teams, samengesteld uit leerlingen, oud-leerlingen, ouders en docenten hadden zich vooraf aangemeld en zaten voor ‘de buis’ en deden mee aan de zes ronden van tien vragen.


De mensen zaten thuis met complete gezinnen, of met extra devices, waarmee ze online in contact stonden met hun vrienden, waarvan sommigen zelfs in het buitenland verblijven. De vragen werden vanuit de tot ‘pub’ omgetoverde docentenkamer door de quizmasters live op de mensen afgevuurd, vrijwel allemaal voorzien van korte filmpjes. Ze konden worden beantwoord op een google-formulier, waardoor aan het einde direct de scores bekend konden worden gemaakt. Natuurlijk werd er hierbij een groot beroep gedaan op eerlijk spel van de deelnemers.
Naast de 2200 deelnemers bleken er achteraf ruim 3400 mensen de livestream op youtube gekeken te hebben.


De viering van het 50-jarig bestaan van het Erasmus, de lustrum feestweek die gepland stond voor oktober van dit jaar, is helaas een jaar uitgesteld door de coronacrisis, maar de school, die al landelijke bekendheid verwierf als een broeinest van creativiteit, kon op deze manier weer heel veel mensen inspireren.

 

-advertenties-

-goede doel-