Info ondernemersZelfstandig ondernemers in Zoetermeer die een aanvraag willen doen voor de Tozo regeling kunnen dit vanaf 15 april direct doen via de gemeente Zoetermeer. Voorheen werd verwezen naar het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) te Rotterdam.

Door de coronamaatregelen van het kabinet doen veel zelfstandigen een beroep op de regeling ‘Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers’ (Tozo). Deze regeling biedt de mogelijkheid tot tijdelijke inkomensondersteuning en een lening voor bedrijfskapitaal. Om de werklast voor het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) te beperken en de aanvragen sneller af te handelen, is met het RBZ afgestemd dat de gemeente Zoetermeer de verwerking van de aanvragen zelf uit gaat voeren. Zelfstandig ondernemers kunnen vanaf 15 april hun aanvraag direct indienen via de ondernemerspagina van de gemeente. Ondernemers kunnen via de vragenlijst op www.krijgiktozo.nl  achterhalen of ze in aanmerking komen voor de regeling.

Wethouder Van Driel (Werk & Inkomen) over de procedure: “Ik krijg veel berichten van ongeruste zelfstandig ondernemers die met hun handen in het haar zitten. De gemeente doet er alles aan hen zo snel mogelijk te ondersteunen. Zij mogen niet tussen wal en schip raken. Deze nieuwe werkwijze helpt daarbij.”

Alle aanvragen die al door ondernemers zijn gedaan bij het RBZ worden overgedragen aan Zoetermeer. De gemeente is momenteel druk bezig met de afhandeling en doet haar uiterste best zo snel mogelijk tot uitkering over te gaan. Ondernemers die al een aanvraag hebben ingediend maar waarbij acute broodnood is ontstaan kunnen via 14 079 contact opnemen. In alle andere gevallen probeert de gemeente om binnen de gestelde termijn van 4 weken het geld over te maken.

-advertenties-

-goede doel-