P4090009In de Waarderstraat in de wijk Oosterheem was het op donderdag 9 april even een sportief feestje. Het idee om op een ludieke en sportieve wijze de buurt in beweging te krijgen, is op initiatief van twee combinatiefunctionarissen van de gemeente Zoetermeer ontstaan en werd een groot succes.

P4090003Inmiddels zijn de combinatiefunctionarissen al in een aantal wijken actief geweest. Dit tot groot enthousiasme van de buurtbewoners. Onder een heerlijke lentezon wisten de combinatiefunctionarissen de buurtbewoners, omlijst met leuke muziek, makkelijk actief te krijgen. Veel bewoners deden enthousiast in en rond hun voortuin mee. Een lekkere work-out, die je makkelijk ook zelf steeds kunt herhalen.

Niet alleen is het belangrijk om mensen actief in beweging te krijgen, maar juist nu in deze Corona-tijd is het van belang om, op gepaste afstand, iedereen weer even met elkaar te verbinden. Tussen buren ontstonden, ieder vanuit zijn eigen voortuin, leuke gesprekken.

De Zoetermeerse combinatiefunctionarissen blijven actief en zullen over heel Zoetermeer dit soort sportieve bezoeken organiseren. Wie deze sportievelingen in eigen buurt willen uitnodigen, kan hierover met de gemeente in contact treden.

Verslag/ foto: Victor van der Bom

-advertenties-

-goede doel-