Al ruim 25 jaar is het een traditie bij HABO GWW om met Pasen Paasbroden van 1 meter aan te bieden aan onder andere de Voedselbank. Dit kon dit jaar echter niet doorgaan, maar in plaats daarvan maakte de HABO een rondje Zoetermeer om vele zorginstellingen een extraatje te bezorgen.

 

 paasbroden 2  paasbroden 3  paasbroden 4
Meters paasbrood De wagen komt voorgereden Jan is klaar het uitdelen

 

De Paasronde, met 103 broden, begon donderdagmorgen 9 april bij het Lange Land Ziekenhuis, waar het verplegend personeel een hart onder de riem gestoken werd met deze ludieke actie. Daarna ging de ronde verder naar de hulpdiensten bij de Brandweer, Politie en de Gemeentereiniging, om tenslotte nog meerdere verzorgingsinstellingen in de stad aan te doen.
HABO GWW is al jaren actief betrokken bij Zoetermeer en steunt de Wijktuinen, Piëzo, Historisch Zoetermeer, de Oldtimer dag en tal van andere Sociaal Maatschappelijke organisaties.

 paasbroden 5  paasbroden 6  paasbroden 7
Broden voor Vivaldi Zusters LangeLand blij Feestje bij de agenten


Directeur Ronald Baptiste werd, samen met zijn collega’s Jan Dijkshoorn (manager Zoetermeer) en Maurice van der Vlugt (planner) hartelijk ontvangen door de 25 instellingen waar hij met zijn team langs ging. “De mensen van de hulpdiensten en het personeel in het ziekenhuis en in de verzorgingshuizen zetten zich voor 100% in om iedereen te helpen. Het enige dat wij nu kunnen doen is hen een hart onder de riem steken. En een paasbrood van een meter, kunnen we op gepaste afstand overhandigen,” zegt Ronald.

 

Paasbroden voor Personeel en bewoners

paasbroden 1De broden zijn niet alleen voor het personeel. Elk tehuis heeft meer dan genoeg om alle bewoners minimaal twee stukken te serveren. Op het gezicht van de verpleegkundigen van het LangeLand, locatie Europaweg was de verrassing tussen de mondkapjes en spatbril te zien. De agenten begonnen spontaan voor het team van Ronald te applaudisseren en bij veel tehuizen werden de meters brood met gejuich ontvangen.
“Volgend jaar weer?” vroeg het team medewerkers van Buytenhage. Ronald begon te lachen en zei: “nou dat neem ik nu serieus in overweging, want dit geeft zo veel leuke reacties.” Het is geen harde toezegging, maar de kans lijkt wel erg groot dat dit een traditie gaat worden.

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-