Jeugdinterview Gizem fotoHet coronavirus zorgt voor grote ontregeling in onze maatschappij. Zoetermeer Actief vindt het belangrijk om te horen hoe de jeugd deze crisis ervaart . In een serie interviews vertellen Zoetermeerse jongeren hoe zij omgaan met de maatregelen en wat voor hen de gevolgen zijn.

Wie ben je?

Heyy, ik ben Gizem Ilayda, ik ben 16 en zit op het Alfrink College in Zoetermeer. Ik zit in 5V en ben op Alfrink de leerlingenraad voorzitter. Ik werk als caissière bij Dirk Zoetermeer.

Hoe ga jij met de coronacrisis om?

Ik vind zelf de maatregelen niet goed genoeg. Het heeft geen nut dat ik binnen blijf terwijl mensen buiten rond lopen alsof het hun niet boeit. Ik ben al weken alleen in onze tuin geweest en vrienden van mij blijven maar naar buitengaan. Maar hoe meer zij naar buiten gaan hoe langer wij thuis moeten blijven. Ik Facetime en app regelmatig met mijn familie en vrienden.

Hoe breng jij je dagen nu door?

Ik heb online lessen en de rest van de dag breng ik met mijn familie door. Ik heb een hobby gevonden die ik thuis kan doen en ik doe veel at home workouts omdat ik niet naar buiten kan en veel kan lopen etc.

Welke gevolgen ondervind jij van de maatregelen?

Ik zie mijn vrienden en familie niet maar voor de rest gaat het wel goed.

Maak je je zorgen over bepaalde zaken?

Ik zou verhuizen naar een ander land in de zomer maar ik weet nu niet of dat kan. Ik moet nu even wachten en kijken hoe het gaat.

Wat is het eerste dat je gaat doen als de coronacrisis achter de rug is?

Veel met mijn vrienden afspreken. Zoals ik zei ga ik binnenkort naar een ander land verhuizen en ik vind het jammer dat in mijn laatste maanden hier ik ze niet kan zien dus ik zal waarschijnlijk veel buiten zijn en veel met ze afspreken.

 

-advertenties-

-goede doel-