20200404 17840“De Zoetermeerse markt is een voorbeeld voor Nederland, overal kijken ze naar hoe wij het hier wél voor elkaar krijgen!”, aldus marktmeester Rob Hofschreuder. De Markt in Zoetermeer staat er nog in volle glorie met alle voedsel, maar ook de non-food kramen.

Zowel in het Centrum van de stad, als in Rokkeveen en Oosterheem lukt het om alle kramen op te stellen voor verkoop. De richtlijnen van het RIVM en kabinet worden zeer goed nageleefd, de marktmeester is dan ook de hele dag aanwezig op de markt om goed toezicht te houden. De kramen staan verder uit elkaar en hebben pionnen neergezet om bezoekers afstand te laten houden. Ook op de grond staat om de paar meter een waarschuwing: ‘Houd afstand van elkaar! 1,5 meter’. Af en toe worden mensen erop aangesproken dat ze moeten letten op de afstand, maar in het algemeen houden de bezoekers van de markt zich goed aan de richtlijnen.
Rob Hofschreuder: “Wij proberen steeds een paar stappen vooruit te denken, we hadden als één van de eerste markten de borden aan het begin van de markt staan, met uitleg over de maatregelen. Deze week heb ik nog de sjablonen gemaakt om 1,5 mtr afstand op de grond te zetten. Met een soort krijt, zodat het er ook weer af kan straks!”

Eten mag bijvoorbeeld niet op de markt zelf, maar meestal zijn er in de buurt genoeg bankjes te vinden waar je wel even met zijn tweetjes kan gaan zitten om je broodje op te eten. Rob: “De markt is belangrijk, veel mensen doen hier hun inkopen. Maar ook de mensen die verkopen zijn afhankelijk van de markt, hier leven zo’n 50 gezinnen van. Daarom proberen we zo lang mogelijk door te gaan en zoals het nu gaat, lukt dat prima!”

 20200404 17832  20200404 17841

Paasmarkt gaat niet door

Hoewel de gewone warenmarkten wel door kunnen gaan, is de Paasmarkt die elk jaar in het Centrum van Zoetermeer neerstrijkt afgelast. Rob: “De Paasmarkt is een evenement, dat valt natuurlijk onder hele andere regels. Alleen de warenmarkt kan doorgaan, zolang we ons met zijn allen aan de regels houden.”

-advertenties-

-goede doel-