Het Zoetermeerse bedrijf Vossensteyn heeft een dampvloestof ontwikkeld tegen Covid-19. Zij hebben een octrooi aangevraagd en zoeken nu naar manieren om het te testen. Het bedrijf werkt hard om de productie te vergroten, zo meldt het Streekblad.

vosseTubeHet bedrijf Vossensteyn Biochemicals heeft het middel Vostesyl ontwikkeld. Het is een experimenteel medicijn tegen virale infecties. Het middel heeft antivirale eigenschappen en daarnaast ook een beschermende werking van de longen. Door de damp in te ademen komt het medicijn diep in de longen. Het zou de kans op het remmen van een virusbesmetting met 80% kunnen vergroten.

Journalist Robert Roos van het Streekblad schrijft in zijn artikel: 
"De vloeistof is geschikt voor E-sigaretten en komt, doordat het dampbaar is, veel verder in de longen dan een medicijn in een inhaler of drankje." 

Het bedrijf verwacht dat het UMC hun middel wil testen. Zij hebben hun raporten over hun medicijn laten bekijken door een specialist en deze concludeerde dat het zeker de moeite zou zijn om het middel verder te testen. Vossensteyn hoopt dat alle testen goed gaan en dat hun middel zo snel mogelijk op de markt komt.

vossensteyn

Lees het hele artikel in het Streekblad: landelijke-primeur-middel-tegen-coronavirus

 

-advertenties-

-goede doel-