corona virusHet JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP.

Deze maand wat tips over datgene wat ons allemaal bezig houdt: het coronavirus.
Nu er veel verandert door de maatregelen van het coronavirus zit jij misschien wel met veel vragen rondom je werk, inkomen, school of thuissituatie. Het fysieke kantoor van het JIP is helaas gesloten maar je kunt nog steeds terecht met al je vragen! Je kunt het JIP bereiken via:

jip infoMail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 070-2053500
Whatsapp: 06-15888955
Videobellen: Wil jij videobellen met een van de jongerenadviseurs zolang het JIP gesloten is? Dat kan!! Maak wel even een afspraak door te bellen/mailen/whatsappen.

 

Corona nieuws: betrouwbaar of nep?

Nu er zo veel gebeurt in de wereld is er veel informatie en nieuws beschikbaar. Helaas is niet al het nieuws betrouwbaar. Zo gaat er op social media een hoop nepnieuws rond over complottheorieën of bijvoorbeeld buitenlandse onderzoeken. Misschien heb je wel doorgestuurde berichten ontvangen via Whatsapp. Soms lijken de berichten heel logisch en zou je ze voor waar aannemen, maar wees kritisch! Stel jezelf een paar vragen:
- Wat is dit voor bron?
- Waar komt dit vandaan?
- Wie heeft dit geschreven?
- Wanneer is het geschreven?

Kan je hier niet goed antwoord op geven of weet je het niet zeker? Neem het nieuws dan met een flinke korrel zout, en verspreid het in ieder geval niet verder!
Ben je op zoek naar betrouwbaar nieuws? Volg de website van het NOS, NU.nl,RIVM of voor het lokale nieuws Zoetermeeractief.nl. Je kunt deze pagina’s ook op social media vinden, zodat je altijd het laatste (betrouwbare) nieuws hebt!

Wil je begrijpelijk en betrouwbare informatie over het Corona virus? Kijk dan bijvoorbeeld op NOSop3 of check de instagram en facebook van JIP Haaglanden!

-advertenties-

-goede doel-