zingen2Het Zoetermeers echtpaar Hans en Marjolein de Wit zijn de afgelopen week gaan zingen bij een aantal verzorgingstehuizen in de regio. Op deze manier hopen zij de bewoners die nu aan huis gekluisterd zitten, even een moment van afleiding te geven.

Hans de Wit is onder meer dirigent van het Zoetermeers koor Invasion, het Zoetermeers Dameskoor en het Westlands Mannenkoor. “De koorrepetities en onze optredens liggen nu stil en al die mensen in de tehuizen mogen geen bezoek meer ontvangen, dus wij dachten, dan gaan we een mini-concert geven. In eerste instantie was de bedoeling dit in de binnenruimtes te doen, maar door de aangescherpte regels, kon dat niet meer waardoor de piano naar buiten is verhuisd en we daar muziek konden maken”, aldus Hans de Wit.

zingen1De afgelopen week was het goed weer en konden Hans en Marjolein buiten aan de slag. Er is allereerst gekozen voor verzorgingstehuizen in Delft en Voorburg omdat er daar familie en kennissen woonden, maar er zijn ook plannen voor Zoetermeer. Hans: ”Er zijn wel wat contacten uitgezet in Zoetermeer, maar we moeten even afwachten wat de mogelijkheden zijn en natuurlijk wat het weer doet, want dit kan alleen bij mooi weer. We zingen oud-Nederlandse liedjes en liedjes die de mensen ook kennen dus ze vinden het geweldig. Bij aankomst in Delft hingen er al briefjes met ‘Bedankt voor de muziek’ dus we kregen gelijk een brok in onze keel."

“We zijn blij dat we op deze manier iets kunnen doen in deze onzekere tijd, want we begrepen dat toch veel mensen niet begrijpen wat er nu aan de hand is en waarom ze geen bezoek meer mogen ontvangen, “aldus De Wit.

 

Tekst: Joyce van Loon

-advertenties-

-goede doel-