charlie aptroot 5 copyDe Zoetermeerse Yvette Vos is een petitie gestart om steun te krijgen voor de wens om burgemeester Charlie Aptroot tijdens de crisis te laten blijven. De aanleiding was een bericht van de burgemeester op zijn Facebook.

Charlie Aptroot zette op maandagavond 23 maart een bericht op zijn Facebook nadat de overheid verdere maatregelen had aangekondigd om de corona crisis beheersbaar te houden. De burgemeester schreef:

"Strengere regels ivm corona. Niet leuk, hard nodig. Redt levens van ouderen en mensen met zwakke gezondheid. Geen evenementen/bijeenkomsten tot 1 juni. Alleen naar buiten als echt nodig, altijd min. 1,5 mtr afstand. Zo nodig worden bepaalde plekken afgesloten. Houd je er niet aan dan forse boetes. Terecht. Wees solidair, houd je aan de regels."

Op zijn bericht kwamen verschillende reacties van Zoetermeerders met de vraag of Aptroot kan blijven tijdens deze crisis. 

 

'Was kennelijk niet meer mogelijk'

charlie aptroot 16Na verschillende verzoeken op Facebook om aan te blijven, reageerde de burgemeester met:
"Ik heb na vraag daarover laten weten dat ik natuurlijk beschikbaar ben om langer te blijven gezien de crisis. Was kennelijk niet meer mogelijk of wenselijk"

Het idee om Aptroot te vragen om aan te blijven werd vorige week al voorgesteld door oud journalist Raymond Timmermans in zijn column: 'Tijd voor een wethouder coronavirus.' Hierin geeft hij aan dat het mogelijk is om een extra wethouder aan te stellen in crisistijd. 

 

Petitie op initiatief inwoners

Yvette Vos deed mee aan het gesprek op Facebook en besloot een petitie te starten. Zij vraagt Zoetermeerders haar initiatief te tekenen om burgemeester Aptroot aan te houden tijdens de corona crisis. De petitie is te vinden via deze link:

laat_charlie_aptroot_gedurende_de_corona_crisis_aanblijven

Tot 30 maart werkt de burgemeester door, maar dan wel thuis. Hij heeft daar zijn postvak voor meegenomen.

postvakje burgemeester
Bron postvakfoto: Charlie Aptroot

-advertenties-

-goede doel-