Defensie laat weten dat militairen zijn begonnen met het transport van beademingsapparatuur vanuit Zoetermeer. Op maandag 23 maart werden zeven defensie vrachtwagens gezien in de stad. Zij brengen 40 beademingsapparaten naar ziekenhuizen om coronapatiënten te helpen.

legerinZoetermeer

Het ministerie van Defensie laat weten: 

"Militairen zijn vanmorgen in Oosterheem begonnen met de distributie van beademingsapparaten. Defensie stelt er 40 beschikbaar. De levensreddende middelen worden naar verschillende ziekenhuizen gebracht. Die gebruiken de apparaten om ernstig zieke coronapatiënten te beademen op hun intensive care-afdelingen."

Met meerdere vrachtwagens van de landmacht worden de apparaten naar 7 ziekenhuizen in het land vervoerd. Het Zoetermeerse bedrijf Dräger aan de Huygensstraat, maakte de beademingsapparaten van Defensie de afgelopen dagen gebruiksklaar. Dit civiele onderhoudsbedrijf zette alle zeilen bij om dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. 

Minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten helpt hiermee de ziekenhuizen die een ernstig gebrek hebben aan beademingsapparatuur. De minister laat weten dat Nederland een beroep kan doen op Defensie. Zij zegt: "Uiteraard doen we wat mogelijk is om de Nederlandse bevolking waar mogelijk bij te staan."

Defensie zegt er rekening mee te houden dat nu de crisis vordert er vaker hulp van het leger ingezet gaat worden.  Bron foto en tekst: Defensie

-advertenties-

-goede doel-