coronavirus2Het via Zoetermeer Actief verspreide idee om een aparte corona-wethouder te benoemen lijkt anderen tot publicatie te inspireren. De column van Raymond Timmermans met dat pleidooi wordt althans ruim geciteerd in het AD van zaterdag 21 maart.


De suggestie daarin, dat het gaat om een open brief van Raymond Timmermans, is een beetje bijzonder. Raymond heeft gewoon een stuk geschreven voor Zoeterneer Actief.

Gebruik makend van zijn journalistieke ervaringen als chef gemeentepolitiek bij de Haagsche Courant in de jaren zeventig/tachtig en daarna programmaleider van Omroep West. Maar toch vooral geïnspireerd door zijn recente ervaringen met het coronavirus in zijn functie van vice-voorzitter van MS Vereniging Nederland. Raymond heeft in die rol publiciteit en communicatie in zijn portefeuille en is daardoor juist de afgelopen week zeer druk bezig geweest met informatie over het coronavirus voor mensen met MS. Bij MS is het immuunsysteem verstoord, wat MS-patiënten mogelijk nu kwetsbaarder maakt. Als vrijwilliger en zelf MS-patiënt heeft hij daarover veel geschreven op www.msweb.nl.

Sommigen kennen hem ook omdat hij vorig jaar een jaar lang gekoppeld is geweest als kenner van mensen met een handicap aan wethouder Ingeborg ter Laak (zorg en welzijn), op dit moment één van de gemeentelijke teamleden coronavirus.

Lees ook: Tijd-voor-wethouder-coronavirus en Besturen-in-crisistijd

-advertenties-

-goede doel-