le tehuis buytenhage 2Woonzorgcentra in Zoetermeer verzoeken familieleden van cliënten om voorlopig niet op bezoek te komen. Bezoek werd al beperkt tot maximaal 1 bezoekers per dag in de meeste centra, maar met de nieuwe richtlijnen van het RIVM gaan de deuren van de centra helemaal dicht.

"We hebben dit besluit niet lichtvaardig genomen, want we weten dat bezoek voor bewoners heel belangrijk is. Door deze ingrijpende maatregel maken zij een extra moeilijke tijd door”, zegt Miranda Schouten, directeur WelThuis. "Eerder hebben we de groepsactiviteiten al afgelast en het restaurant moeten sluiten", zegt Miranda.

Alle maatregelen blijven in ieder geval tot en met 6 april 2020 van kracht, al heeft minister De Jonge aangegeven dat het 'reëel' is dat de bezoekersmaatregel ook daarna zal blijven gelden. Er wordt door de zorginstellingen alles gedaan om contact tussen cliënten en hun familie toch mogelijk te maken, bijvoorbeeld met behulp van ipads. Alleen in geval van terminale cliënten kan er van de regel afgeweken worden, er wordt dan afspraken op maat gemaakt.

Foto: WelThuis locatie Buytenhaghe in De Leijens

-advertenties-

-goede doel-