dsw logoOm een gezonde en veilige werkplek te kunnen blijven bieden voor de medewerkers van DSW, heeft DSW uit voorzorg een locatie in Zoetermeer gesloten. DSW bereidt zich voor op een eventuele sluiting van alle vestigingen.

Gestart is met het sluiten van twee afdelingen van de locatie aan de Edelgasstraat in Zoetermeer tot 6 april. Het bestuur maakte deze beslissing naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen vanuit het Rijk op advies van het RIVM in verband met het Coronavirus.

 

Gezonde en veilige werkplek

Bij DSW werken veel kwetsbare mensen. Een deel van de medewerkers zijn lichamelijk of verstandelijk beperkt en hebben soms moeite om de RIVM instructies toe te passen. DSW heeft de plicht om haar medewerkers een gezonde en veilige werkplek te bieden. De actuele ontwikkelingen rondom het Coronavirus geven veel zorgen bij medewerkers, maar ook bij ouders en begeleiders.

 

Personeel anders inzetten

Het werk dat bij DSW wordt gedaan kan niet thuis worden uitgevoerd. Medewerkers die behoren tot een risicogroep, hebben preventief bijzonder verlof gekregen. Ook zijn veel medewerkers thuis omdat zij hoesten, niezen, keelpijn of verkoudheidsklachten hebben. Hierdoor was nog 50% van het doelgroep-personeel en 80% van het leidinggevend personeel aan het werk.
Het leidinggevend personeel van de gesloten afdelingen in Zoetermeer wordt ingezet op andere locaties, zodat de medewerkers in kleinere groepen kunnen blijven samenwerken.
DSW onderhoudt regelmatig contact met alle medewerkers en ouders/verzorgers over de verdere ontwikkelingen.

-advertenties-

-goede doel-