gym stormbaanHet Picasso Lyceum doet een oproep aan alle Zoetermeerse scholen en sportverenigingen om deel te nemen aan een gezamenlijk bewegingsplatform. Op deze manier kunnen leerlingen dagelijks zeer gevarieerde digitale beweeglessen volgen.

Alle scholen staan voor een enorme opgave om leerlingen zo goed mogelijk onderwijs aan te bieden binnen de gestelde kaders. De maatregel die getroffen is om de scholen te sluiten, is ongekend. Naast de uitdaging om het kennisniveau op peil te houden, zijn de scholen ook druk bezig om te werken aan fitheid.

Het is voor jongeren belangrijk om met een voldaan gevoel naar bed te gaan. Dat kan door het schoolritme aan te houden, leerdoelen te behalen en regelmatig te sporten. En dan niet zomaar wanneer de leerling daar zin in heeft. Regelmaat is het sleutelwoord. Houd een normaal ritme aan, beweeg en eet op regelmatige tijdstippen en zorg voor een zinvolle dagbesteding. Interactieve THUIS lesactiviteiten met vakdocenten, afgewisseld met online beweegactiviteiten helpen hierbij.
Ondernemers met een sportschool en sportverenigingen hebben ook de deuren moeten sluiten. Via het bewegingsplatform kunnen ze een bijdrage leveren aan de fitheid van de Zoetermeerse jeugd. Het Picasso nodigt alle Zoetermeerse scholen, ondernemers en sportclubs uit om samen te werken aan het bewegingsplatform.

De eerste lokale ondernemers en sportverenigingen hebben zich al aangesloten, te weten Crossfit 2712, T.I.M. fysiotherapie, Spark, Kick’n Dance Studio, Budoschool Kai Sei, Fitness & Racketclub De Leyens, Jump One Zoetermeer en Hockeyvereniging Zoetermeer. Ook de gemeente Zoetermeer ondersteunt dit mooie initiatief.


Mocht u ideeën of interesse hebben om een online beweegles aan te bieden, mail dan naar de heer Grootenboer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of mevrouw Van Sas (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

-advertenties-

-goede doel-