palet welzijnPalet Welzijn doet al het mogelijke om ouderen en mensen met een zwakkere gezondheid te ondersteunen. De maatregelen hebben vooral op alleenstaande en kwetsbare ouderen een grote impact. Palet Welzijn gaat deze ouderen actief benaderen om te vragen of zij hulp nodig hebben.


Thuiszorg en Huishoudelijke zorg loopt zoveel mogelijk door, maar andere huisbezoeken worden afgezegd ter bescherming van cliënten en medewerkers. Deelnemers van de Palet Welzijn Telefooncirkels worden dagelijks actief benaderd door gastvrouw. “Al is het maar voor een praatje en te horen of alles in orde is. Dit is tevens preventief. Zodat de senior weet waar hij/zij terecht kan in de aankomende periode.”

 

Boodschappen doen

Ouderen die de deur nu niet uit kunnen, kunnen een beroep doen op de UVV Vrijwilligers boodschappendienst.  Maar boodschappen kunnen ook door vrijwilligers in de wijk worden gedaan. Ook de ouderen bus rijdt volgens de dienstregeling.

 

Maaltijden bezorgen

De Maaltijdservice van Palet Welzijn gaat gewoon door, bij deze service kunnen mensen per week kiezen welke maaltijden zij willen laten bezorgen. Deelnemers aan Open tafel en dagbesteding ontvangen tijdens de corona crisis de maaltijden aan huis.

Ook worden door de wijkrestaurants in Meerzicht en De Leijens maaltijden bezorgd. De bewoners kunnen kiezen uit het menu van het wijkrestaurant en per dag aangeven of zij een maaltijd willen. De maaltijden worden aan huis bezorgd, desgewenst zonder contact met de bezorger.

 

Ik kan helpen!

Ook heeft Palet Welzijn briefjes gemaakt, waarmee mensen die willen helpen gemakkelijk contact kunnen leggen met ouderen of andere mensen die thuis moeten blijven. Zoetermeerders wordt gevraagd het briefje in te vullen en te verspreiden in hun straat, zodat mensen die hulp nodig hebben hen kunnen bereiken.

De beste hulp is meestal degene die het dichtst bij is. Daarom is het fijn en vertrouwd om te kunnen rekenen op je buren. Download, print en knip deze kaartjes en steek ze bij je buren in de bus. Misschien kunnen ze de komende weken je hulp wel gebruiken.

burenhulp

-advertenties-

-goede doel-