dennis geurtenDe voorzitter van de Zoetermeerse politieke partij Direkte Democratie Nederland heeft zelf gesolliciteerd bij zijne majesteit de Koning voor de post van burgemeester in Zoetermeer. Dennis Geurten, voorzitter DDN, is voorstander van een gekozen burgemeester.

In Nederland worden burgemeesters benoemd door de Koning, op voordracht van de minister van BZK en na aanbeveling van de gemeenteraad. Tot 2018 stond de benoeming van een burgemeester door de Kroon in de grondwet, maar deze 'kroonbenoeming' werd in december 2018 geschrapt. Toch is het daadwerkelijk kiezen van een burgemeester nog niet aan de orde, hiervoor moeten nog meer wijzigingen doorgevoerd worden.

 

Aanmelding ontvangen

Geurten meldt dat zijn aanmelding is ontvangen en bevestigd. Hij staat als aspirant-burgemeester voor een transparante politiek en wil de burger het gevoel geven dat hij/zij er niet alleen voor staat. Al eerder stuurde Geurten een open brief aan de gemeenteraad van Zoetermeer met de oproep tot een directe verkiezing van de opvolger van de Zoetermeerse burgemeester Charlie Aptroot. De gemeenteraad ging hier niet in mee.
“De burgemeester is de hoogste politieke functie van de stad en het is te gek voor woorden dat burgers geen enkele zeggenschap hebben over wie dat moet worden”, aldus Dennis Geurten.

Foto: Dennis Geurten, DDN

-advertenties-

-goede doel-