20200316 17473Veel ondernemers in Zoetermeer maakten zich vandaag zorgen over onduidelijke regels met betrekking tot de horeca. Er staan hoge boetes op eet- en drinkgelegenheden die open gaan, maar hoe zit het nu met bezorgen en afhalen?


Maandagmiddag maakte de rijksoverheid aanvullende regels bekend: Bezorgen én afhalen blijft mogelijk. De consumptie mag niet ter plaatse worden opgegeten en drukte moet vermeden worden bij het afhalen. Eigenlijk gelden hierbij nu dezelfde regels als voor winkels gelden: houdt afstand en vermijd contact.

In het Zoetermeerse Stadshart bleken veel ondernemers maandagmiddag ook niet zeker te weten wat nu precies de nieuwe regels waren. Sommige winkels hebben een echt winkelgedeelte met bijvoorbeeld bakkerij-producten en een afhaalgedeelte waar broodjes gekocht kunnen worden. Een medewerkster van Bakker Ammerlaan in het Stadshart vertelde: “Het hoofdkantoor houdt voor ons heel precies in de gaten wat de richtlijnen zijn. Het advies is nu: afstand houden en geld niet aanpakken van de klant maar op de toonbank laten leggen. En natuurlijk houden we ons aan alle voorschriften met betrekking tot hygiëne.”

-advertenties-

-goede doel-