3mp station driemanspolder 1De HTM zal de dienstregeling aanpassen, omdat ze veel minder reizigers verwachten in het openbaar vervoer. De aangepaste dienstregeling voor trams 3 en 4 gaat in op zaterdag 21 maart aanstaande. Er rijden dan minder trams tussen Zoetermeer en Den Haag.


De frequentie op werkdagen en op zaterdag gaat terug naar 4x per uur, de frequentie op zondag wordt 3x per uur. Daarnaast zullen alle spitsritten vervallen.

Vanaf maandag 23 maart wordt de dienstregeling nog verder aangepast, alle trams zullen dan van maandag tot en met vrijdag tot 19.00 uur, 3x per uur rijden en daarna 2x per uur. Op zaterdag en zondag rijden de trams de gehele dag 2x per uur.

 

Aangepaste dienstregeling busvervoerder EBS

Door het stijgend aantal ziektemeldingen onder OV-personeel, in combinatie met het drastisch verminderd aantal reizigers, zullen de dienstregelingen van de meeste OV-bedrijven de komende periode aangepast worden. Ook EBS past de dienstregeling aan.
Aangepaste dienstregeling
De aangepaste dienstregeling vanaf 19 maart komt overeen met de dienstregeling in de schoolvakanties. Reizigers moeten vanaf donderdag rekening houden met gewijzigde vertrektijden en lagere frequenties.

 

Corona maatregelen in de bus

EBS vraagt de reizigers om tot nader order niet meer voor in de bus te stappen. ‘Stap in bij de volgende deur en check daar in. Dat vermindert het aantal contactmomenten tussen chauffeur en passagiers’.

Tijdens controlerondes vragen controleurs aan reizigers om zelf de OV-chipkaart voor de kaartlezer te houden. Zo hoeven de medewerkers voor het controleren van de tickets in de bus geen tickets en telefoons van de reizigers meer aan te nemen.

 

Cruciaal

Het OV is aangemerkt als cruciale beroepsgroep. De OV-bedrijven voelen de verantwoordelijkheid om reizigers die ook in cruciale beroepsgroepen werken naar hun bestemmingen te blijven brengen. Omdat de regering opgeroepen heeft om thuis te werken en veel onderwijsinstellingen gesloten zijn, was het de afgelopen dagen extreem rustig in het openbaar vervoer. De afgelopen dagen is het totaal aantal reizigers in Nederland gemiddeld met meer dan 50% afgenomen. Tijdens de ochtendspits van 16 maart daalde het aantal reizigers zelfs met zo’n 85%.

-advertenties-

-goede doel-