20200315 17441Zoetermeer wordt vandaag wakker in een stille stad. Je ziet minder mensen op straat, auto's hoor je nauwelijks. Vrijwel de hele stad is gesloten, horeca, sportclubs, entertainment en scholen. Enkel de winkels worden nog geopend vandaag. Afhalen mag niet bij de horeca, maar thuisbezorgen wel. 

De gemeente laat alle ambtenaren zoveel mogelijk thuis werken, het grote nieuwe Stadhuis-Forum is vrijwel leeg. De servicebalies van de gemeente zijn wél open, op afspraak kun je hier nog terecht. De gemeente vraagt mensen wel om afspraken die niet per se noodzakelijk zijn, uit te stellen tot april. 

Ook alle vergaderingen van de raad en commissies zijn afgelast. Het is nog niet duidelijk hoe de gemeenteraad deze maand met elkaar zal communiceren en of en hoe er nog besluiten genomen kunnen worden.

Winkels zijn vooralsnog geopend. De supermarkten en levensmiddelenwinkels zijn natuurlijk aangemerkt als essentieel, maar ook niet-essentiële winkels zoals kledingwinkels zijn of gaan open.

 

Acties social media

Op social media worden ook verschillende acties opgezet, om elkaar te helpen. Zo probeert de Facebookpagina Coronahulp Zoetermeer mensen te helpen die nu vanwege het virusrisico niet naar buiten kunnen.  Zij waarschuwen wel dat er heel veel mensen met goede bedoelingen hulp aanbieden, maar dat er ook mensen zijn die misbruik maken van de situatie. Hun advies: "Geef nooit je pinpas en code af, blijf voorzichtig!".

Er ontstaan nu ook whatsapp groep waarin hulp wordt aangeboden en gevraagd, later meer hierover.

 

Bekijk hier ons overzicht wat er gesloten is in Zoetermeer en wat er nog open is: Open-of-gesloten-in-zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-