corona virusAlle scholen blijven vanaf morgen dicht, om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat heeft het kabinet besloten na overleg met de organisaties in het onderwijs. Zondagmiddag 15 maart om 17.30 uur is er een extra persconferentie op NPO 1 en live te volgen op NOS.nl.

Zondag werd er de hele dag gespeculeerd of de scholen in Nederland maandag wel of niet open zouden gaan. Vanmiddag besloot het kabinet na overleg met de organisaties in het onderwijs en het RIVM om de scholen te sluiten. zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs.

Drie weken gesloten

Alle maatregelen, ook de maatregelen die donderdag en vrijdag genomen zijn, gelden nu tot en met maandag 6 april. De scholen zullen dus drie weken sluiten. Ouders die werken in essentiƫle beroepen, zoals de zorg, brandweer en politie, kunnen wel hun kinderen naar school brengen. De scholen hebben van minister Arie Slob van onderwijs de opdracht gekregen om de kinderen van ouders die in deze essentiƫle beroepen werken in ieder geval op te vangen. Daarnaast wordt er hoge prioriteit gegeven aan het onderwijs voor kinderen in de examenklassen en groep 8 van het basisonderwijs. De scholen gaan proberen om voor hen onderwijs op afstand te regelen.

-advertenties-

-goede doel-