coronahulpzthMarissa Burghardt - van der Tol heeft het initiatief genomen voor de Facebookpagina ‘Coronahulp Zoetermeer’. Samen met haar fractie wil zij op deze manier Zoetermeerders die hulp nodig hebben en mensen die willen helpen, bij elkaar brengen.

Door de Corona crisis kunnen of willen veel mensen de deur niet uit omdat zij bang zijn voor besmetting of bij de risicogroep horen. Mensen die (mogelijk) Corona hebben mogen de deur niet uit. En er zijn mensen die graag voor een ander wat boodschappen willen halen. Met deze facebookpagina wil Marissa deze mensen bij elkaar brengen.


Chulp079

“Het idee voor de pagina kwam naar aanleiding van de oproep van onze fractievoorzitter Margot Kranenveldt of het een idee was om mensen te gaan helpen om boodschappen te doen als ze dat zelf niet konden. Ik zag op internet dat er wel iets soortgelijks was op social media, maar dat is landelijk. Daarom hebben wij nu deze Zoetermeerse pagina aangemaakt,” legt Marissa uit.


In deze tijd van crisis vindt de PVDA het belangrijk dat mensen elkaar helpen waar nodig. Mensen die niet ziek zijn kunnen anderen helpen door even wat (extra) boodschappen te halen voor iemand die de deur niet uit kan. Een voorbeeld is een moeder die huilend in de supermarkt gezien werd omdat zij geen babymelk voor haar kind kon kopen. Alle babyvoeding was uitverkocht door het hamsteren. 

De pagina is te vinden via deze link.


Marissa geeft aan dat zij samen met de fractieleden de pagina de komende dagen gaat verbeteren. Allereerst is het van groot belang dat mensen de pagina gaan liken en via dit initiatief elkaar gaan helpen.

 

Lees ook wat er wel en niet open is in Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-