sh Stadhuis Forum baliesNa de maatregelen van de overheid in verband met het Corona virus zijn veel evenementen en voorstellingen in Zoetermeer afgelast. De bibliotheken zijn dicht en het Stadstheater is gesloten, maar je kunt nog wel terecht bij de balies van de gemeente.

Geopend

 

De servicebalies in het Stadhuis in het Forum zullen wel geopend blijven. De publieksbalies, voor het ophalen van paspoorten en andere gemeentezaken, zijn bereikbaar via de ingang van het Forum aan de Engelandlaan. De andere ingangen aan het Stadhuisplein en bij het perron zijn gesloten omdat de bibliotheek gesloten is. De balies van de gemeente werken alleen op afspraak.

Kan een afspraak met de gemeente wachten? Plan dan de afspraak ná 6 april in, zo vraagt de gemeente op haar website.

 

Darkpark Escaperooms is tot en met 6 april van vrijdag tot en met zaterdag geopend. Het bedrijf neemt voorzorgsmaatregelen vanwege het coronavirus, zoals het extra schoonmaken van de kamers en het vermijden van contact tussen spelerteams.

 

Gedeeltelijk open

Kleinere optredens bij JJ Music House in het Van Tuyllpark gaan wel door, maar de grotere optredens zijn geannuleerd vanwege het virus. Het optreden van Crocante & Forever aanstaande zondag kan niet doorgaan omdat een aantal bandleden uit Brabant niet kunnen komen. Ook de optredens van Bon Jovi en Dilana kunnen niet doorgaan, omdat hier meer dan 100 personen verwacht worden.

 

 

Gesloten

Het Nationaal Videogame Museum sluit in verband met het Corona-virus. In verband met de veiligheid van bezoekers en eigen personeel hebben zij besloten te sluiten.

Het Stadstheater heeft alle voorstellingen tot het einde van de maand afgelast. De voorstellingen worden voor zover mogelijk verschoven naar een andere datum. Omdat de Filmhuisvoorstellingen van Filmhuis Cameo ook in het Stadstheater gehouden worden, zijn ook deze voorstellingen afgelast.

Alle Zoetermeerse Bibliotheken sluiten de rest van de maand de deuren. Dit geldt zowel voor de Hoofdbibliotheek in het Stadhuis-Forum als voor de wijkbibliotheken in Rokkeveen en Noordhove.

Veel sportverenigingen in de stad hebben hun lessen stopgezet in verband met het virus. De nationale sportbond NOC*NSF raadt sportverenigingen ook aan om lessen en bijeenkomsten te annuleren.

Stichting Piëzo heeft besloten tijdelijk de deuren van de Piëzocentra te sluiten. In de centra komen dagelijks veel mensen samen, waaronder veel mensen met een kwetsbare gezondheid. De centra zijn nu gesloten om geen enkel risico nemen met de gezondheid van  deelnemers en vrijwilligers. Alle activiteiten, met uitzondering van externe stages en Brede School activiteiten, van Piëzo worden tot nadere berichtgeving opgeschort.

De Stadsboerderijen zijn gesloten: Het Buitenbeest aan de Voorweg, De Balijhoeve in Rokkeveen en De Weidemolen in Oosterheem hebben al hun extra activiteiten geannuleerd en zijn tot 6 april gesloten in verband met de richtlijnen rond het coronavirus. 

Veel Kerken in de Gemeente Zoetermeer gaan dicht in verband met het virus. Via kerkomroep.nl zijn wel live diensten te volgen.

Het mboRijnland sluit maandag 16 maart de deuren tot 6 april. In navolging van het hbo en de universiteiten heeft de raad van toezicht van het mbo besloten om het onderwijs op te schorten vanwege de onrust onder docenten en leerlingen. Praktijkexamens gaan hierdoor niet door. De schriftelijke examens van het vavo gaan wél door.

De Zoetermeerse politie meldt dat alle wijkagentenspreekuren komen te vervallen tot 6 april. De politie blijft natuurlijk altijd bereikbaar via 112 voor spoed en 0900 8844 als er geen spoed is. Ook kunnen mensen contact opnemen met de wijkagenten via het contactformulier op deze pagina: www.politie.nl/mijn-buurt/wijkagenten/Zoetermeer

Museum De Voorde is gesloten voor bezoekers tot 6 april. 

Bioscoop Kinepolis heeft na eerdere kleinere aanpassingen zoals het aantal bezoekers, zondag 15 maart besloten om toch te sluiten  tot 6 april. 

 Ook SnowWorld sluit per direct tot 6 april.

Cultuurpodium De Boerderij heeft alle optredens  afgelast, zowel de optredens in de Creative Colors als in het Podium Café zijn geannuleerd. De Boerderij probeert geplande concerten zo veel mogelijk te verplaatsen naar data later in het jaar. Kaarten blijven geldig voor de nieuwe data, wie niet kan op de nieuwe data kan geld terugkrijgen.

Het CKC heeft alle optredens en lessen geannuleerd, het pand gaat dicht, melden zij op hun website. Het CKC gaat waar mogelijk lessen  online aanbieden en/of het thuis oefenen daarmee ondersteunen.

 

-advertenties-

-goede doel-