sh Stadhuis Forum 2Het Forum en de wijkbibliotheken sluiten tijdelijk de deuren om verspreiding van het Coronavirus in Zoetermeer tegen te gaan. Op het moment van de maatregel zijn nog geen besmettingsgevallen bekend, maar de bibliotheek wil geen risico's nemen. De sluiting gaat in per vrijdag 13 maart om 13 uur.

 

In de bibliotheken komen per dag 2.000 mensen over de vloer, waaronder veel ouderen, voor wie een besmetting ernstige gevolgen kan hebben. Ook al zou de bibliotheek alle activiteiten als lezingen en bijeenkomsten afgelasten, dan nog komen bezoekers, die boeken halen of de pc’s in de bibliotheek gebruiken, in nauw contact met elkaar. De bibliotheek vindt het belangrijk om zowel bezoekers als medewerkers hiertegen te beschermen. Vanwege de sluiting zullen activiteiten niet doorgaan maar zoveel mogelijk worden uitgesteld naar een later tijdstip. Dit geldt eveneens voor alle cursussen van de Volksuniversiteit, die onderdeel is van de bibliotheek. Voor geleende boeken die nu niet op tijd kunnen worden ingeleverd, geldt dat er geen extra leengeld zal worden gerekend. Ook activiteiten vanuit de bibliotheek op scholen en instellingen zullen worden uitgesteld.

 

De sluiting van de Hoofdbibliotheek in het Stadhuis-Forum en de wijkbibliotheken geldt tot 31 maart, maar per week wordt gekeken naar de ontwikkelingen, waardoor de sluitingsperiode korter of langer kan uitvallen.

 

De bibliotheek begrijpt dat dit voor veel vaste bezoekers een vervelende maatregel zal zijn, maar rekent op begrip. Voor vragen kan men terecht op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vanwege te verwachte drukte vraagt de bibliotheek inwoners om niet te bellen, maar zoveel mogelijk het mailadres te gebruiken.

 

Gemeentebalies wel open

De noodzakelijke dienstverlening van de gemeente gaat gewoon door. Zo zijn de publieksbalies in het Stadhuis-Forum, zoals gebruikelijk, op afspraak open. De ingang van het Stadhuis-Forum via het Stadhuisplein en de perroningang gaan beiden dicht. De ingang aan de Engelandlaan blijft open, waardoor de mensen nog bij de Publieksbalie kunnen komen.

-advertenties-

-goede doel-