WhatsApp Image 2020 03 13 at 11.29.17Zoetermeerders merken duidelijk de effecten van de maatregelen tegen het Corona virus, die de overheid gisteren bekend maakte. Heel veel evenementen worden afgelast, mensen werken thuis en bij supermarkten wordt gehamsterd.

In de supermarkten is goed te merken dat mensen bezorgd zijn om het virus en extra willen inslaan. Lang houdbare artikelen zoals houdbare melk, macaroni en blikken groente verdwijnen snel uit de schappen. Ook wc papier en water is moeilijk te krijgen, evenals pijnstillers. Volgens medewerkers van AH XL in het Stadshart is het hamsteren gisteren al begonnen, direct na de aankondiging van de maatregelen door premier Rutte.

De supermarkten geven aan dat het hamsteren begrijpelijk is, maar niet nodig. De supermarkten blijven open en hebben ruim voldoende voorraden in de distributiecentra.

WhatsApp Image 2020 03 13 at 11.29.17 1

Scholen open, maar kind thuis houden mag

De Zoetermeerse scholen zijn vooralsnog open, zowel basisonderwijs als middelbaar onderwijs. Maar de Tweede Kamer vindt dat ouders geen boete mogen krijgen als zij hun kinderen thuishouden uit angst voor het coronavirus. Een motie daartoe van de PVV is vrijdagochtend 13 maart aangenomen. Ouders mogen hun kinderen dus thuis houden, zonder problemen met de leerplicht.

Op de lezersvraag die we gisteren plaatsten op de Facebookpagina van Zoetermeer Actief over het open houden of sluiten van de scholen, wordt veel gereageerd. Veel lezers willen de scholen sluiten, vanwege het gezondheidsrisico voor de kinderen en leerkrachten. Maar ook wordt het probleem genoemd van werkende ouders, die bij dichte scholen niet weten waar hun kind naar toe kan.

 

Crisisteam

De gemeente Zoetermeer heeft een crisisteam samengesteld die zich bezighoudt met het Corona virus. De laatste informatie van de gemeente kunt u hier vinden: www.zoetermeer.nl/inwoners/nieuws_45887/item/nieuwe-maatregelen-tegen-verspreiding-coronavirus


Lees wat er wel en niet open is in Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-