NLdoet Het Oranjefonds heeft besloten om de landelijke NL Doet actie af te lasten, in verband met het Coronavirus. Door de snelle verspreiding van het virus vindt de organisatie het niet verantwoord om het grote vrijwilligersevenement door te laten gaan.

Ook in Zoetermeer zouden honderden vrijwilligers de komende twee dagen op pad gaan om tijdens NL Doet klusjes te doen bij organisaties en verenigen. Ook het voltallige Zoetermeerse college zou hier aan mee doen en  vrijwilligers gaan ondersteunen bij de NL Doet actie in de Hof van Seghwaert. 

Landelijk is de actie nu stil gelegd, omdat het niet verantwoord is om met zoveel mensen tegelijk op pad te gaan. Het Oranjefonds meldt op hun site:

"Wij roepen deelnemende organisaties aan NLdoet op hun activiteiten uit te stellen. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vinden we het niet verantwoord om de geplande activiteiten dit weekend door te laten gaan. Op NLdoet.nl kunnen deelnemers lezen hoe zij hun activiteiten kunnen verzetten. Er komt vooralsnog geen nieuwe landelijke datum. Organisaties zijn vrij om dit naar eigen inzicht te bepalen."

-advertenties-

-goede doel-