i 72RR8mB X3De Hindoegemeenschap in Zoetermeer heeft met de ceremonies Holi Phagua en Holi Dahan het Hindoe Nieuwjaar ingeluid. Maandagavond werd in het park de ceremoniële vuurstapel in brand gestoken, om al het kwade van het afgelopen jaar te verbranden.

 202020309 Holi Dahan in Zoetermeer GVW 0019 S  i TjmCLmg X3


Speciale muziekgroepen zongen Holi liederen. Het Holi feest is één van de belangrijkste hindoe hoogtijdagen. Dinsdagmorgen werd het feest, Holi Phagua, voortgezet en konden alle aanwezigen, na een gebed, elkaar gelukkig nieuwjaar wensen. Rondom de veraste brandstapel werden zegewensen voor geluk en welzijn voor de gemeenschap voor het nieuwe jaar uitgesproken. Met as brengen de leden bij elkaar een geluksteken op het voorhoofd aan om elkaar vervolgens met as te bestrooien en in te wrijven ten teken dat het kwade overwonnen is. Ook wordt er gestrooid met gekleurde poederverf, de filosofische gedachte hierachter is harmonie en gelijkheid, er is geen onderscheid in stand, rang of kleur.

Foto ('s) door: Gerard van Warmerdam, meer foto's op:  https://foto.vwarmerdam.nl/2020/Holi-Dahan-in-Zoetermeer/ en https://foto.vwarmerdam.nl/2020/Holi-Phagua-in-Zoetermeer/

-advertenties-

-goede doel-