20200303 17239“Het is voor ons een hele eer om naast Kassav’ te mogen optreden”, aldus Hans Jagbandhan, bandleider van Diamonds 2000. “Zij hebben ‘Zouk’ uitgevonden en naar ons gebracht, het is een geweldige band!” Diamonds 2000 speelt op zaterdag 11 april in het voorprogramma van Kassav’ in Silverdome.


Diamonds 2000 is opgericht in april 2000 onder leiding van Hans Jagbandhan. De band is het verlengde van de voorheen bekende en succesvolle formatie the Indian Diamonds. Diamonds 2000 is inmiddels uitgegroeid tot een bekende lokale en buitenlandse formatie en is een gevestigde naam in de Hindostaanse entertainmentscene.

 

Zouk is geweldig!

“Ik kijk er naar uit om de leden van Kassav’ te ontmoeten, de bedenkers van Zouk! Het is hun stijl, zij hebben dat hierheen gebracht, daar kunnen we zeker iets van leren. Zouk is een muziekstijl die heel veel sfeer brengt, een lekkere Caribische sound”, vertelt Hans.
Diamonds 2000 speelt zelf ook Zouk, maar voelt zich thuis in vele muziekgenres. Bollywood, salsa, merengue, Surinaamse dansmuziek kaseko behoort tot het repertoire van de groep, maar net zo makkelijk schakelen ze over naar onvervalste Nederlandse muziek zoals Hazes. Hans: “De eerste twee nummers van een optreden spreken we meestal wel van te voren af, maar daarna kijken we hoe het publiek reageert, wat willen zij horen? Dát is voor ons belangrijk en dan spelen we dat!”
De band voelt zich uitgedaagd om verschillende genres te spelen, toen zij op een gegeven moment gevraagd werden om Turkse muziek te spelen op een optreden werden speciaal extra repetities ingelast om dat goed voor te bereiden.

Uit alle windstreken

diamondsDe bandleden zijn zelf ook zeer internationaal. Hans is geboren in Suriname, maar kwam in zijn jeugd naar Nederland. De familie Jagbandhan is oorspronkelijk afkomstig uit India en al generaties lang verweven met muziek, veel familieleden van Hans zongen of speelden zelf ook.
De bandleden, op dit moment spelen er 12 muzikanten bij Diamonds 2000, hebben ook zeer diverse achtergronden. De blazerssectie bestaat bijvoorbeeld uit een Roemeense tenorsaxofonist, een Bulgaarse trompettist en een Sloveen op trombone. Hans zingt zelf vooral de Surinaamse nummers, daarnaast is er nog een Indiase zanger. Vrijwel alle bandleden hebben veel muziekervaring of een muzikale opleiding als het conservatorium
Hans werd in september 2019 nog onderscheiden met een Live achievement Award in Suriname, waar zij ook regelmatig uitgenodigd worden voor optredens.
De leden van de band wisselen regelmatig. Hans: “Het is net als het samenstellen van een goed voetbalteam, je zoekt de beste spelers uit. We willen de jeugd ook zeker een kans geven om bij de band te spelen. In een goed team leer je meer als startende muzikant dan als alle bandleden nieuw zijn.”

 

isjsijsKassav’ viert feest in Silverdome

Zaterdag 11 april zal Kassav’ een Caribisch feestje vieren in het Zoetermeerse Silverdome. Lees meer over hun optreden in ons eerdere artikel:
Naast Kassav’ staan er ook stevige namen in het voorprogramma. Diamonds 2000 zal optreden, maar ook Cache Royale en DJ Moortje. Cache Royale is zeer populair bij jongeren en een van de meest populaire bands in de Antilliaanse wereld. DJ Moortje heeft zijn sporen als DJ van het Caribisch genre al verdiend sinds 2000.
Het Kassav’concert is zeker niet alleen voor Surinaamse of Indiase mensen, maar voor alle Nederlanders die van lekkere swingende muziek en lekker eten houden. Hans Jagbandhan: “We willen iedereen laten proeven van de sfeer en het eten!”

Kassav’ Concert ‘C’est la vie’
Zaterdag 11 april 2020, deur open om 20:00 uur, show start om 23:00 uur, afterparty tot 04:00 uur.
Silverdome Zoetermeer, Van der Hagenstraat 20
Tickets via: www.i-ticketz.com
Tickets vanaf €38,- (early bird ticket), €45,- (regular, mét toegang tot de tribune), €75,- (VIP kaarten, toegang tot Deck balkon).

https://www.youtube.com/watch?v=l582Csrg5yk

-advertenties-

-goede doel-